top of page

5 rare sporter du kan prøve nå i vinter

Updated: Nov 29, 2022Trøndelag er regionen med høyest konsentrasjon av gullmedaljer fra vinter OL i landet og det er ikke så rart. Det er ingen mangel på fine bakker og gærne skihopp i regionen; alt fra Granåsen og Vassfjellet, til bymarka og Oppdal.

Men hva med oss andre, som ikke er utrolige OL-atleter, men kanskje heller litt sports-nysgjerrige sofaslitere? Er det noe litt mer utenom det vanlige som foregår rundt her for oss?

Det er det definitivt! Nettopp derfor har The List teamet satt sammen en morsom liste av unike sportsopplevelser i og rundt Trondheim og regionen. Alle organisasjonene som er ført opp på lista tar i mot både nybegynnere og mer erfarne medlemmer.

Ta en kikk og finn din neste lidenskap!1. Capoeira


Capoeira er en brasiliansk kampsport og dans, som har klart å finne veien til Trondheim. I capoeira handler det om å ‘leke’, heller enn å sloss mot motstanderen. Tradisjonelle spark blir kombinert med rytmer, turn, sang og musikk. Som utøver av capoeira blir du både sterk og smidig, samtidig som det er veldig gøy!

Og ikke vær redd for å bli med! Gruppa ønsker folk av alle kjønn og med ulike fysiske forutsetninger velkommen. Capoeira er en veldig tilpasningsdyktig sport – de har til og med kurs i barnehager noen ganger!

Så om du er på utkikk etter en variert, sosial og morsom måte å trene hele kroppen på, er capoeira tingen for deg! Sesongen begynner i midten av august hvert år og timene er vanligvis holdt på DansiT på Svartlamon.


2. Disc golf


Om du ikke er så fan av organisert idrett, men fortsatt har lyst til å gjøre noe aktivt – ingen grunn til bekymring, vi har noe for deg.

Disc golf, også kjent som frisbeegolf eller frolf, er en veldig avslappet sport, som er akkurat så seriøs som du gjør den til selv. (Det kan bli veldig seriøst veldig fort.) Alt du trenger er en frisbee og tilgang til en disc golf-bane. Heldigvis for deg er det en hel haug av dem gjemt over hele Trondheim og de er alle gratis å bruke!

Spillet går ut på omtrent det samme som golf (tror vi, men vi har aldri spillt golf) og målet er å kaste en friesbee i et “hull” (den kurvlignende tingen i bildet over) på så få kast som mulig.

Trondheim er vurdert til å være en av de beste frisbeegolf byene i Norge med ni baner, og tre butikker som spesialiserer seg på disc golf-utstyr. Som nevnt tidligere er banene gratis å bruke for hvem som vil, så det er bare å ta det med ro og prøve det ut med en venn og en vanlig frisbee, før du kjøper fullt sett utstyr og blir i en av de to ligaene som er i Trondheim.

For mer informasjon sjekk ut denne nettsiden.


3. Ultimate Frisbee

Om du liker ideen om frisbee-baserte sporter, men vil ha noe litt mer intenst enn disc golf må du prøve ultimate frisbee.

Ultimate frisbee er en fartsfylt, ingen kontakts lagsport som blir spillt både uten- og innendørs. Målet er å få sendt frisbeen til lagkameraten som står i målsonen, som er ganske likt en touchdown i amerikansk fotball, men trikset her er at du ikke kan springe mens du holder i frisbeen.

Vi har prøvd det, og det er veldig gøy! Det er også en ganske kul sport, ettersom at det ikke er noen dommere og den bygger på god sportsånd. Perfekt for deg som ikke liker sport som er for fiendtliggjørende eller seriøs.

For å finne ut mer sjekk ut nettsiden til Trondheim Frisbeeklubb eller Facebook gruppa. De har ofte åpne treninger hvor alle kan bli med og noen ganger går de på pubben etterpå, så følg med!


4. Rumpeldunk


NTNUI Rumpeldunk er den eldste rumpeldunk-klubben i Norge og tilbyr tre treninger i uken. I tillegg til treningene er det mange sosiale arrangementer. Rumpeldunk (kjent som Quidditch på engelsk) er basert på en velkjent trollmannssport fra Harry Potter, men istedenfor å fly på sopelimer er denne gompe-versjonen en kontakt-sport best beskrevet som en kombinasjon av håndball, rugby og kanonball.

Sporten har de samme posisjonene som i den fiktive versjonen: målmann, knakkere, jagere og speider. Spillerne “flyr” rundt på stenger som skal representere sopelimene, mens de prøver å skåre mål og forsøker å unngå å bli slått ut av klabbene. Kampen er over når gullsnoppen blir fanget.

Gullsnoppen blir representert gjennom en tennisball i en sokk hengende fra shortsen til en lag-løs spiller kledd i gult og laget med mest poeng når snoppen blir fanget vinner. Lagene har alltid en blanding av kjønn (ikke mer enn 4 av hvert kjønn per lag) og kampene varer som regel rundt 25 minutter. Kampene er veldig morsomme!


Sjekk ut NTNUi Rumpeldunks nettside for mer informasjon!


I tillegg, om du er student eller medlem av fakultet på NTNU eller Sintef har du tilgang til hele NTNUi en fantastisk organisasjon som setter opp alt mulig av tilbud til fysisk aktivitet, fra krikett til orientering og afrikansk dans.


5. Middelaldersk fight club


Selv om alt vi har nevnt av ulike sporter hittil har vært fantastisk, har vi spart det beste til slutt.

Bispeliden hærkampgruppe har utviklet middelaldersk krigføring til en moderne kampsport som er veldig enkel å bli med på. Reglene er greie (greiere enn offside-regelen i fotball, for eksempel) og handler om å få inn treff på motstanderen og slå dem ut av runden.

Ikke vær bekymret, gruppe er veldig nøye på sikkerhetsrutiner. Slag mot hodet er ikke tillatt og hovedpoenget er å ha det morro med historie!

Du kan lese mer på Bispelidens nettside, men den beste måten å finne deres arrangementer er gjennom Facebook gruppa som har masse informasjon. Nybegynnerprogrammet starter normalt i september hvert år og du trenger ingenting av utstyr eller erfaring — men skritt- og tannbeskyttelse er anbefalt!

Om du vet av noen andre alternative aktiviteter du synes vi burde vite om ta kontakt med oss på contact@thelist.no!


Comments


bottom of page