top of page

5 tips for en magisk juletid i Trondheim

Denne artikkelen er basert på juleguiden i The List Winter Magazine 2022, skrevet i samarbeid med Visit Trondheim og Midtbyen.


Ingenting er som å oppleve julesesongen i Trondheim. De blinkende lysene, den skarpe vinterluften og den koselige varmen fra travle kafeer, markeder og søte små butikker.


Vi har samlet et lite utvalg av det vi elsker med julen i Trondheim for å hjelpe deg. Men bli ikke overrasket om du oppdager enda flere fantastiske overraskelser mens du nyter byens unike festlige atmosfære.


1. Gratis skøyter

På Solsiden fra 26. november


Skøytebanen på Solsiden er den perfekte blandingen av en forfriskende utendørsaktivitet og en koselig bytur. Denne nye tradisjonen ser at dammen utenfor kjøpesenteret blir omgjort til en skøytebane som alle kan glede seg over, gratis! Du kan ta med dine egne skøyter, eller leie et par når du ankommer, for å vise frem dine elegante piruetter.


Hvis du foretrekker å overlate kunstløp til andre, kan du heller nippe på varm sjokolade på en av de mange restaurantene som vender mot skøytebanen. Mange av dem tilbyr varmelamper og tepper på utendørsterrassene, slik at du kan pakke deg inn og nyte utsikten og se folk ha det gøy på skøyter.


2. Det fantastiske julemarkedet

På Torvet 1.-18. desember


I år er det 20-årsjubileum for Trondheims mest kjære tradisjon, julemarkedet. Det er noe så unikt med det at det er elsket av alle, fra innbitte juleelskere til de verste Grinches. Kanskje er det det brede utvalget av lokalprodusert mat og håndverk fordelt på 80 boder, eller det magiske pariserhjulet med sine blinkende lys. Markedet huser også Trondheims høyeste juletre og en pop-up taverna kalt Lavvoen!


Lavvoen er et stemningsfullt telt med mer enn 500 sitteplasser hvor folk kan nyte sesongens drinker, levende musikk og deilige retter som portugisisk bacalao og trønderreinburgere. Markedet er åpent hver dag fra 11.00-19.00 mens Lavvoen er åpen til 20.00, og lenger onsdager og fredager, til 22.00.


3. Pepperkakebyen åpner igjen!

I Munkegata 70, 1.-18. desember


Å lage pepperkakehus er en æret tradisjon i Trondheim, og i år får du igjen muligheten til å være vitne til lokalbefolkningens kulinariske arkitektoniske bragder. Skoler, bakeentusiaster og alle slags organisasjoner sender inn pepperkakekreasjonene sine for å vises på Trondheim Pepperkakeby, som holdes i de gamle lokalene til Ravnkloa Fisk & Skalldyr fra 1. til 18. desember.


Vi anbefaler absolutt å besøke det, siden det er et imponerende syn og en fin måte å støtte en god sak på. Billettene koster kun 75 kroner for voksne og 50 kroner for studenter og barn under 16 år kommer inn gratis. Alle inntektene går til å støtte psykisk helsetiltak for ungdom i Trondheim.


4. Vakre juleturer

Bakklandet og sentrum


En stor del av høytiden i Trondheim er å rett og slett ta innover seg den utrolig festlige stemningen. Å gå langs den iskalde Nidelva eller passere gjennom det glade kjas og mas i sentrum, mens du er omgitt av vakre julelys, vil umiddelbart fylle hjertet ditt med koselig varme.


Bakklandet er også et spesielt flott sted for en rolig spasertur blant søte små kafeer, gamle trehus og vakre håndverksbutikker fulle av lokalt håndverk. Det fantastiske med Trondheim er at du kan gå mellom alle de store stedene, enten det er butikker, markeder eller restauranter, så sørg for å få mest mulig ut av det!


5. Gå ut på middag på julaften

På Britannia Hotel, 24. og 25. desember


Nesten alt er stengt i høytidene i Norge, men det er fortsatt unike opplevelser å få. Britannia er et historisk hotell som ligger i Trondheim sentrum og tilbyr et bredt utvalg av arrangementer og pakker i desember, inkludert en Grand Buffet i den glamorøse Palmehaven-restauranten fra kl 18.00 julaften og juledag. Buffeen koster 965 kr (kr 525 for barn) og er åpen for alle.


Du vil kunne nyte et stort utvalg av klassiske juleretter, sammen med det beste havet har å by på for sesongen, og en hel rekke delikatesser laget av lokalproduserte råvarer. Britannia er et fantastisk sted å tilbringe julen, siden interiøret er helt fantastisk, og det er lett å forstå hvorfor så mange rockestjerner, kongelige og andre fornemme gjester har gått gjennom dørene i løpet av dens rike 150-årige historie.


Denne artikkelen er basert på juleguiden i The List Winter Magazine 2022, skrevet i samarbeid med Visit Trondheim og Midtbyen.


Comments


bottom of page