top of page

7 kule ting gjemt i Olavshallen

Updated: Sep 15, 2022En av The Lists favoritt steder i Trondheim er definitivt Olavshallen — og det er ikke bare på grunn av alle de bra konsertene vi har kost oss med her. I motsetning til en tradisjonell og kjedelig konserthall som kun kommer i live under en sjelden konsert, er Olavshallen full av liv med aktiviteter hver dag gjennom året.


I tillegg til å huse lokalene til NTNUs Institutt for Musikk, et svært hotell og Trondheim Kulturskole (et stort musikkprogram for barn), bugner Olavshallens første etasje med alle slags tilbud. (Olavshallen er også det perfekte stedet å trekke inn i den kalde Trøndervintern.)


Så, la oss ta en kikk på hva du kan oppdage hos Olavshallen.


1. Imponerende auditorium

Ok, det er kanskje ikke veldig overraskende, eller ‘gjemt’, men man kan ikke snakke om Olavshallen uten å nevne auditoriene. Det mindre auditoriet har rundt 354 seter og passer utmerket for intime konserter og forestillinger, mens det større kan romme over 1200 musikk-fans.


Akustikken er utrolig og store internasjonale artister som Roger Waters, John Cleese og Anne-Sophie Mutter har fremført her. Med andre ord er det ikke rart Olavshallen er Trondheim Symfoniorkesters hjem (som du definitivt burde få med deg live hvis du får sjansen).


2. Deilig street food


I midten av Olavshallen finner du Olavstorget. Et stort åpent område med flust av sitteplasser og et stort utvalg mattilbud. Matologi tilbyr kunstneriske sandwicher, Verde tilbyr et stort utvalg deilig vegansk og vegetariske retter, Frida Taqueria imponerer med meksikansk mat, Four tar deg med på en tur til Øst-Asia med og introduserer deg til de fire typene asiatiske nudler, and til slutt har vi Pasta Lab — du kan jo gjette hva de serverer.


Olavstorget er definitivt det perfekte stedet å dra om du og vennegjengen ikke kan bli enige om hva dere skal spise!


3. Fantastisk 'arthouse' kino


Cinemateket er uten tvil en av de beste stedene for de cinefile og filmelskere i Trondheim. Den sjarmerende lille kinoen finner du plassert i Olavshallens første etasje. Et utmerket sted for å nyte filmens kunst og historie.


Istedenfor å vise nyeste Hollywood blokkbuster, gir Cinemateket deg tilgang til et vidt spekter av filmer fra hele verden og ulike tidsepoker. Vi i The List er store fans av Cinemateket ettersom det lar oss både nyte klassikere, samt se mer nisje filmer vi ikke hadde oppdaget ellers. De har også kule events og spesialforestillinger, som tidligere i år da de viste den originale Nosferatu filmen, en stum-film annerkjent av mange som den første skrekkfilmen, akkompagnert av live pianist!


4. Koselige restauranter og kafeer


Om du fortsatt er sulten etter turen innom Olavstorget, er det fremdeles mange matopplevelser igjen å oppleve på Olavshallen. Ved inngangen på Olav Tryggvasons gate, finner du to kafeer: Ciabatta og Café Baroque. Perfekte steder å nyte en kopp kaffe og lese gjennom nyeste The List.


I tillegg finner du Bodega 44 i retning Kjøpmannsgata, en lukseriøs tapas restaurant. Selv om du kan komme deg inn i Bodega 44 fra innsiden av Olavshallen, er faktisk bygningen det ligger i fra 1710, over 300 år gammel!


5. Old-school fiolinmaker


I kjelleren i samme historiske bygning, finner du en av Trondheims perler: Fiolinmaker Christer Skog.


Det tradisjonelle fiolinverkstedet åpnet i 1986 og er et av få fiolinverksteder i Norge. Verkstedet er drevet av tre fiolinmakere, alle med mester brev og her tilbys alt du kan komme til å trenge når det gjelder reparasjon og vedlikehold av strykere. Om du ikke vil fikse din gamle fiolin, kan du kjøpe en ny i deres spesialforretning for strykere som er tilknyttet verkstedet.


6. Feminist kunst


Når du trasker gjennom Olavshallen i skjul fra den ikke så greie vinterstormen, kan du også ta deg tid til å nyte et stykke meningsfylt kunst.


Wall of Feminism finner du svært nærme Cinemateket, og verket består av 40 fargerike portretter av historisk viktige kvinner tilknyttet Trondheim. Verket ble satt opp for å belyse kvinners bidrag til samfunnet, kunsten og kulturen, gjennom både krigs- og fredstider. Du kan finne ut mer om kvinnene på veggen på Feministhusets nettside.


7. Kul platesjappe


Til slutt, om du har lyst til å plukke med deg noen vakre vinyler fra ferske artister eller gamle stjerner, stikk en tur innom Crispin Glover Records på Olavshallen. Crispin Glover Records er mye mer enn kun en vinyl-butikk. Det er et møtested for musikk elskere og butikken huser også slipp-fester og plate-signeringer.


Crispin Glover Records har sitt eget plateselskap, med både kjente og mindre kjente norske artister. Plateselskapet deltok også i verdensmesterskapet for albumcover-kunst! Det var i hvertfall det eieren fortalte oss sist vi snakket sammen.


Når du stikker innom Crispin Glover Records, pass på å plugge det nye bandet, og vær på utkikk etter butikkens egne full-skala R2-D2!


Bonus tips!

Olavshallen er et av de over hundre stedene i byen hvor du kan plukke med deg nyeste utgave av The List Magazine!Comments


bottom of page