top of page

Jazzfest 2022!

Du trenger ikke vente til sommeren for å få festivalfølelsen! Denne uken sparkes endelig Trondheim Jazzfest i gang, en festival som bør være i alles kalender, og som samler verdenskjente artister og spirende lokale talenter på samme arena.


Endelig er den her! Ikke alle er klar over tiltrekningskraften som Trondheims aktive jazzmusikkmiljø har internasjonalt – hvordan Jazzfest tiltrekker seg ettertraktede internasjonale artister og lokker dem til Trondheim, forankrer dem i det flere tiår gamle NTNU Jazzmusikkprogrammet, samtidig som det inspirerer fremtidige musikalske vidunderbarn. Hvis du ikke har deltatt på Jazzfest før, har du nå sjansen til å få med deg en rekke spennende konserter.


Jazzfest er et inkluderende rom som fungerer som hjørnesteinen i mange musikalske sjangere i Norge. Årets program er større enn noen gang. Etter en uheldig pause fra den årlige vårfestivalen, kommer Jazzfest nå tilbake for fullt. Fra begynnelsen i 1980 har Jazzfest, opprinnelig kalt JazzMazz, tilbudt et bredt spekter av musikalske opplevelser og fungert som en årlig attraksjon til Trondheim og en gnist i det lokale musikkmiljøet. Det første arrangementet trakk de besøkende til Studentersamfundet i Trondheim, og nå, etter 40 år, har festivalen utvidet seg til konserter spredt rundt i hjertet av Trondheim og rundt NTNUs campus.


«Gjør deg klar for utrolig morsomme opplevelser på alle de 15 ulike scenene, med artistforedrag og workshops på dagtid og jam-sessions som varer til langt ut på natten. I år garanterer vi en 100 % ekte jazzfestivalstemning!» - Ernst Wiggo Sandbakk, daglig leder i Jazzfest.

(Credit: Fieh)


Om festivalen

Denne festivalen er en mulighet for både besøkende og lokalbefolkningen i Trondheim til å fordype seg i de kunstneriske og kulturelle opplevelsene kuratert av Jazzfest og NTNUs Jazzprogram. I løpet av festivalperioden fra 10. til 19. mai kan hele 45 forskjellige arrangementer nytes på forskjellige arenaer, og festivalen tilbyr noe for alle demografiske grupper. Listen over artister og tidspunkter finner du via lenken nedenfor.

Da JazzMazz først dukket opp var den akseptable prestisjetunge musikken kun klassisk musikk. Offentlig eksponering for jazz via festivalen endret oppfatningen av sjangeren. Trondheims tilknytning til teknologimiljøet muliggjorde framskritt innen musikkteknologi, dette feltet begynte for alvor å vokse gjennom sammenslåingen av Norges Tekniske Høgskole (NTH) og Trondheims musikkutdanning, ved dannelsen av NTNU. At Jazzutdanningen ble inkludert i de respekterte programmene til NTNU var et framsteg som ga verdi til andre sjangre, og åpnet Trondheim for en verden av talent. Dette skiftet ble gjort mulig av Trondheims størrelse og sosiale natur, som begge legger til rette for tverrfaglige samarbeid. Det ideelle miljøet for samarbeid mellom musikk og teknologi ble drevet fram av miljøet og menneskene selv.Høydepunkter i programmet: arrangementer & konserter

En uke med jazzarrangementer i hele Trondheim er en ideell måte å utforske musikkmiljøet, byen og oppdage artister, alt fra lokale til internasjonale. Selv om festivalen er sentrert rundt jazzmusikk, inkluderer den også andre sjangre som pop og rock.


Vebjørn Mamen VS. Astrid S. med NTNU Jazzensemble 11. mai, kl. 18.00, Dokkhuset

Konseptet ‘Ung komponist som arrangerer lokal pop/rock’ fortsetter, og denne gangen er det Vebjørn Mamen som gir seg i kast med vår egen trønder-superstjerne Astrid S, sammen med NTNU Jazzensemble!


Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu, 11. mai, kl. 20.00 - 22.00, Olavshallen

Jan Garbarek Group er den offisielle åpningskonserten for Jazzfest 2022. Gruppen ledes av den norske saksofonisten Jan Garbarek, hvis musikk er fengslende akkompagnert av Rainer Brüninghaus (piano), Yuri Daniel (Bass) og Trilok Gurtu (ulike perkusjonsinstrumenter).


Flaten & Nilssen-Love’s Guts and Skins Octet,12. mai, kl. 22.00, Dokkhuset

En av Norges mest kjente rytmeseksjoner og tidligere NTNU-studenter er her for å vise helt ny musikk, sammen med Guts and Skins Octet. For de som leter etter et energisk og lekent miljø, er dette konserten for deg!


JazzWeekend, 14.- 15. mai, Studentersamfundet

Opplev autentiske festivalvibber på Samfundet denne helgen med fersk musikk fra Rebmoe, Cosmic Swing Orchestra, Ghost-note, Kjellerbandet og mange flere.


Internationale Artister

Festivalen tilrettelegger for at lokale talenter får besøke anerkjente artister fra hele verden, for å skape en blanding av stiler og uunngåelig unik opplevelse.


Synesthetic 4

Denne spennende nye østerrikske kvartetten henter inspirasjon fra hip-hop og elektronisk musikk, som påvirker den unike lyden deres. Synesthetic 4 bringer jazz og klassisk musikk inn i en avantgardeform, med underholdning og virtuositet av høy klasse.

(Credit: Ghost-Note)


Ghost-Note

Anført av den Texas-fødte Snarky Puppys multi-Grammy-vinnende trommeslager Robert Sput Searight, tilbyr Ghost-Note en ekte lydeksplosjon av rock, funk og jazz!


All musikk stammer fra jazz, det er mer enn heis- eller lobbymusikk; det er sjel, lidenskap og følelser. Som base for all musikk, kan og bør jazz nytes av alle, uavhengig av musikkpreferanse. Jazzfest er et redskap for å bringe sammen og utvide samfunnet gjennom å dele denne lidenskapen og opplevelsen.


Få tilgang til arrangementsrabatter ved å bli JazzFest-venn!


Comentários


bottom of page