top of page

Multiplié Dance Festival 2022

You can dance if you want to!Etter en to-års pause under pandemien, gjør Multiplié Dance Festival et comeback, større og bedre enn noen gang, med en fullpakket 10-dagers program, inkludert internasjonale stjerner og en mengde kulturelle begivenheter for dansere (og ikke-dansere).


"Dans er sitt eget språk. Vi inviterer deg til å komme, bli inspirert og utforske hva dette betyr i et rom for forskjellige mennesker, kropper og levde opplevelser."

- Arnhild Staal Pettersen


Forvent å bli imponert i år. Etter to år med hjemmesitting og restriktive kroppsbevegelser, utvides festivalen fra 4 dager til 10, i et grep for å skape en arena for sosialt samvær og introdusere et nytt publikum til koreografert dans. For å feire bevegelse og dans – noen ganger referert til som sjelens samtale mellom kropp og sinn – har Multiplié Dance Festival utarbeidet et program med 26 arrangementer: fra danseklasser, til pop-ups, til forestillinger og workshops. Det er noe for alle, uavhengig av ditt selvopplevde ferdighetsnivå.


Multiplié starter festivalen fra 24. mars til 3. april med et mål å tenke på en av menneskers mest biologiske metoder for samarbeid og kommunikasjon, samspillet mellom musikk og dans.


Multiplié Dansefestival arrangeres av DansiT – Regionsenter for dans i Trondheim og Midt-Norge på Rosendal Teater. Arrangementet ble startet i 2004 av Inclusive Dance Company med den hensikt å gi et rom for ulike funksjonshemmede og personer med nedsatt funksjonsevne. Navnet kommer fra ballettbegrepet plié og har som mål å utvide vår definisjon av tradisjonell dans og koreografi.

Dance

/da:ns/

  1. Move rythmically to music, typically following a sequence of steps.

  2. (of a person) move in a quick and lively way.

Kuratorens tips

For travle mennesker som ikke er kjent med regionens dansemiljøer:

Ta en spasertur i Trondheims vårvær fredag ​​25. mars til denne 45 minutter lange utendørsforestillingen og vandring, med start på Småbergan, Kristiansten festning. Det kommer garantert til å gjøre inntrykk! SUPERNOVAs prosjekt Pilegrim er perfekt for de som ikke er kjent med moderne dans, der deltakerne vil vandre gjennom og rundt trær, traske over og gjennom pensel, både fysisk og metaforisk.


For soloreisende:

Prøv en av verkstedene som Playhouse, av det finske selskapet WauHaus 29. – 31. mars. Her oppfordres du til å gjenopprette kontakten med kropp og drømmer. Workshopen er et trygt og inkluderende miljø, hvor du kan gi slipp på en annen form for rytme. Deltakerne vil bli oppmuntret til å knytte nye forbindelser gjennom berøring, enten det er en klem, lek-flygende håndbevegelser eller en langsom dans.


For familier med barn:

Bli med på arrangementet søndag 27. mars Chotto Xenos - Akram Kahn Company, en av de mest anerkjente gruppene i moderne tid, på besøk fra Storbritannia. Foredraget som starter kl. 16:00 diskuterer verdenskriger og deres soldater, og utforsker generasjonelle emner og elementer av krig og realiteter sammen med de som husker andre verdenskrig. Denne sjeldne familievennlige forestillingen som begynner kl. 17.00 utforsker hvordan krig og konflikt påvirker mennesker og omkringliggende samfunn.


For danseavhengige:

Lær om byens lokale dansekompanier gjennom den årlige dansefilmkonkurransen Minimalen Short Film Festival. Eller sjekk ut Mia Habibs produksjon "How to. A Score’ en makrosolo bestående av flere frittstående soloer fra seks danseartister som jobber med lokalsamfunnene deres i Sør-Afrika, Frankrike, USA, Tyrkia, Brasil og Norge, med premiere torsdag 24. mars.


For studenter:

Kom ut på en av de mange festene eller Dj-arrangementene på Rosendahl teater og prøv noe du ikke har gjort før. Enten det er festivalbaren på Rosendahl kafé som starter kl 21.00 de fleste dager, partnerarrangement på Svartlamoen, eller DansiTs 20-årsfest lørdag 2. april. Det er ikke noe slikt som en festival uten en del, og det er billig eller gratis!


Hvorfor komme, og hva kan du forvente?

Du kan møte nye mennesker og oppleve nye impulser. Under Multiplié Dance Festival oppfordres deltakerne til å fjerne forventningene til ting der du ikke forventes å forstå dans, men heller bare oppleve det. Dans er en del av vårt fysiske uttrykk, fra fødselen og til og med før! Bevegelse er noe vi begrenser mer gjennom aldringsprosessen. Hva kan skje hvis deltakerne slipper taket og utfordrer seg selv til å bevege seg friere med kroppen? Denne festivalen bruker en rekke miljøer, fra blackbox, til utendørs spaserturer, til urbane rom, i forsøk på å hjelpe deltakerne å gjenopprette kontakten med sin egen bevegelse, og kanskje oppdage en nyfunnet kjærlighet til det blomstrende globale dansesamfunnet.


Gratulerer med 20-årsdagen DansiT! Jubileumsutstillingen.

Hvilken bedre måte å feire danseorganisasjonen DansiT, som kunne ha valgt hvor som helst i verden å etablere seg, men valgte Trondheim, enn å arrangere en stor fest med internasjonale talenter til byen? Lørdag 2. april blir en kveld med visuelle verk inkludert ny estetikk og stemmer, ny innsikt fra samisk arbeid, tankevekkende foredrag og performancer fra artister som Trond Wiger. Ikke glem, det blir musikk og (forhåpentligvis!) dans.


Billetter

Rosendal tilbyr et betal-hva-du kan-system, slik at de med lavere budsjett kan delta på gratis eller små donasjonsarrangementer. Billetter kan koste mindre enn en tur på kino!


Sjekk ut hele arrangementsprogrammet og listen over spillesteder på dansit.no (QR-kode)
Comentários


bottom of page