top of page

Regional Festival Guide & Aktiviteter

Festival Guide


JULI – TIDLIG AUGUST

JULI 28 - AUG 3

Olavsfest, Trondheim

Olavsfest er tilbake i år igjen! Olavsfest er en av Trondheims største festivaler, og under de fem dagene festivalen pågår vil det være et fullpakket program. Alt fra familievennlige aktiviteter, sene kveldskonserter, foredrag av høy kvalitet, samt pilegrims og religiøse aktiviteter. For å si det kort, du kommer ikke til å kjede deg!

Her får du muligheten til å utvide din horisont og styrke din tro - om det er i Gud, mennesker, eller verden i seg selv. Olavsfest er et verdi-basert samlingssted hvor inkludering og samhold står i sentrum, og verdien av tro, håp og rettferdighet uttrykkes gjennom kunst og kultur.


JULI 29 – AUG 10

Totsåsrock, Sørsetra, Lierne

Totsåsrock er en hard-rock og metal festival som foregår i ødemarka, og presenterer ni hardtslående band. Denne camping-festivalen er hard-core, men du trenger ikke være steinhard for å passe inn og nyte konsertene og aktivitene.Foto: Ole Martin Wold


AUGUST

AUG 3 – 6

Frøyafestivalen, Frøya

Denne piknik-festivalen er en veldig trygg og komfortabel måte å komme seg ut på og ha fine konsertopplevelser. Festivalen går over tre dager og vil presentere pyroshow og fyrverkeri etter dager fulle av live-musikk og morro.


AUG 7

Trondheim Sommertid, Trondheim

Trondheim Sommertid har en av verdens største artister som headliner; Justin Bieber, og han har med seg Tems, Gabrielle og Mimi Webb. Gabrielle er Norges egne electropop sangere. Dette arrangementet foregår på høyden av den trønderske sommeren, og fra lokasjonen ser man Trondheimsfjorden.Foto: Dean Sheridan


AUG 19 – 20

Pstereo, Trondheim

I år er Pstereo’s 15 års-jubileum, og dette skal feires!

Denne alternative musikkfestivalen er en av Trondheim’s største og foregår på Marinen, rett ved Nidelva. Gjør deg klar for å oppleve storslåtte fremføringer fra Sigrid, Girl in Red, Future Island, DumDum Boys, Wolfmother og mange flere artister.


SEPTEMBER

SEPT 2 – 4

Festival of Jewish Culture, Trondheim

Jødisk Kulturfestival er tilbake! Her får du muligheten til å delta i og lære om kulturen, på en morsom og interaktiv måte. I år vil festivalen presentere artister fra over hele verden og levere en autentisk kulturell opplevelse. Du kan forvente nydelige tradisjonelle jødiske matretter, dans og uttrykk!Foto: Mr. Yoshi


SEPT 18 – 25

Kamfest – Trondheim Chamber Music Festival, Trondheim

Den internasjonalt anerkjente Kammermusikkfestivalen er tilbake med et innovativt program og set lister, fylt med gastronomiske og artistiske opplevelser. Denne uken vil være en skattejakt med opplevelser spredd rundt Trondheim sentrum. Blant annet festivalens åpning “Vandrekonsert” på K-U-K og en kveldskonsert på en av Trondheims mest anerkjente restauranter, Credo.


SEPT 24

Trondheim Craft Beer Festival, Trondheim

The Craft Beer Festival is the latest addition to Trondheim’s festival scene. The festival has expanded to feature 17 breweries and street food stands from eight restaurants, with food influences from all over the world. The festival is made up of three ticketing sections. The blue ticket refers to the early time slot, 12 p.m. to 4.30 p.m.; the green ticket refers to the later session, 5 p.m. to 11.30 p.m.; while the red ticket includes access to both time slots for the entire duration of the festival.Foto: Wil Lee-Wright


SEPT 24

Trondheim Tribute Festival, Trondheim

Suksessen fra Oslo kommer til Trondheim! Denne 18+ konserten er klar til å blåse publikum av banen med fremføringer fra blant annet Dirty Deeds, en tribute til ACDC. Van Halen tribute band Fan Heller, og Generation Swine som er et Mötley Crüe tribute band.
Aktivitetsguide


Leka Rundtur med Sykkel

En rundtur på sykkel rundt i Leka kommune i Trøndelag er en fantastisk måte å oppdage øy-landsbyer og norsk natur. Om du trenger et avbrekk, ta et stopp på stein senteret, og avslutt turen på Lekamøya spiseri.


Sopplukking med Experience Flatanger

Fra Juli til September kan du bli med på en guidet omvisning på Flatanger, kombinert med en lærerik sopptur. Under turen vil du lære å identifisere og plukke sopp, og om du vil, bær også.Foto: Wil Lee-Wright


Camping på Stokkøya

Å campe ved stranda på Stokkøya er en Trøndersk sommerklassiker og en nydelig måte å oppleve kysten og eviglange midtsommer solnedganger. Du kan sette opp telt på campingplasser, som også har fasiliteter som dusj og toalett. Om du ikke vil campe, kan du leie en hytte for en mer komfortabel opplevelse.


Museene I Sør-Trøndelag (MiST)

Museene i Sør Trøndelag (MiST) er en av regionens største kulturelle institusjoner, bestående av 12 museer og 25 besøksmål. Gjennom å ta vare på og samle den kulturelle arven, deler MiST kunnskap om Norsk kunst og kulturhistorie, gjennom utstillinger, publikasjoner og varierte tilbud skreddersydd for et bredt publikum.Foto: Wil Lee-Wright
Vang Gravsted Oppdal

I denne vakre skogen var det en gang i tiden et offentlig gravsted for vikinger. Oppdag viking kultur gjennom å lære viktigheten av gravens plassering, viking ritualer og historien som fortsatt lever på dette området i Oppdal.


Thomasgaarden Galleri Røros

Halvt café og halvt kunstgalleri. Thomasgaarden galleri er det perfekte stedet å besøke mens du er i Røros. Galleriet består av en utstilling av en gruvearbeiders hjem fra 300 år siden. Nyt utstillingen og en god kopp kaffe!


Stiklestad Nasjonalt Kultursenter

Er du på jakt etter å utforske middelalder områder og samtidig ha det gøy? På Stiklestad kan du utforske en middelaldersk gård, en kirke fra 1100-tallet, og St. Olav’s kapellet for å lære om historien bak kultursenteret.


MS Fæmund II på Røros

Hver dag i hele sommer kan du seile rundt Femund, Norges nest største innsjø. MS Fæmund II starter fra Synnervika kl 0900, og utforsker ulike steder langs innsjøen. Båten serverer lokal mat, vafler, øl og vin.


Rypetoppen Eventyrpark

Familievennlig klatrepark for alle aldre! Trøndelags beste klatrepark inneholder blant annet; høyt hengende løyper, team-building aktiviteter, og skogs-utforsking!Foto: Jan Ove


Lierne Nasjonalpark

Om det unike snødekte landskapet i Lierne nasjonalpark ikke er nok, vil utsikten fra fjellkjeden være det! Parken er godt beskyttet og har regler for besøkende som sikrer at naturen får blomstre.


Elverafting på Driva

Opplev tilbyr rafting på Driva elv i Oppdal. Fra flåten får du se vakker natur, mens du har en adrenalinfylt opplevelse.Foto: Jeleena Rai


Utforsk huler på Mokk gård

På grensen til Skjækerfjella nasjonalpark finner du Mokk Gård Fjellet. Her kan du utforske huler, svømme og ta en dusj i et fossefall.


Kajakk & Paddleboard på fjorden

Kayaking og stand-up-paddling er aktive og bærekraftige måter å utforske fjorden på. De vide to-person kajakkene er designet for å være stabile i større risikofylte områder, som tillater for grundig fjord utforsking. Stand-up-paddling er på sin side en litt morsommere og mer rolig måte å oppleve fjorden på. Begge tilbudene tilbys hos Trondheim Kajakk.Foto: Jarle Hagen

Comments


bottom of page