top of page

Seks sommeraktiviteter på Trondheimsfjorden

Denne sommeren kan du oppleve Trondheimsfjorden utover å bare få et glimt av den mens du vandrer fra a til b. Trondheim er velsignet med tilgang ikke bare til vakker utsikt over fjorden, men til mange fjordopplevelser. Bruk mer enn bare øynene for å nyte fjorden og kom deg ut i elementene!1. En båttur med Trondheim by Boat

A photo of three skippers on an åfjord boat on the trondheim fjord in black and white
Trondheim by Boats skippere ombord på deres Åfjordsbåt. Foto: Trondheim by Boat.

Amandas 3 favorittsteder langs fjorden:

  1. Skansen – Småbåthavna på Skansen er et koselig og nostalgisk sted å få med seg solnedgangen. Hele området har en fantastisk, vakker glød.

  2. Brikka – Dette området av Nidelva er populært av en grunn, det er klassisk og vakkert! De fargerike husene er alltid et lyst syn å se!

  3. Ubåtbunkersen Dora – å seile under her er en sjelden opplevelse som kun er mulig ved lavvann. Et besøk her kan være skummelt og mørkt, men veldig fascinerende og spennende.2. Ta en forfriskende dukkert og svømmetur i fjorden


The island of Munkholmen surrounded by the seas of the Trondheim fjord with a cloudy sky overhead.
Munkholmen i det fjerne ved Trondheimsfjorden. Foto: Patrick Webb.

Den beste måten å oppleve fjorden på er innenfra. Å kjenne Trondheimsfjordens fulle kraft er en av sommerens beste deler. Enten du har vært på jobb og trenger en god nedkjøling, eller du besøker Trondheim og vil krysse svømming i en fjord av din bucketlist, her er noen av de beste stedene å hoppe uti!


Beste steder å hoppe i vannet

  • Sjøbadet

  • Korsvika

  • Kyvannet

  • Munkholmen3. Et kajakk- eller padlebretteventyr

Two women in kayaks in a river with brygge on either side of them on the short with trees in the background and a cloudy sky overhead.
To venner på kajakkpadling på Nidelva.

Kajakkpadling og Stand-Up Paddleboarding er aktive, bærekraftige og rimelige måter å utforske fjorden på. Havkajakkene, som er brede tomannskajakker, er designet for stabilitet i ekspedisjoner med høyere risiko og gir mulighet for fjordutforskning. Mens paddleboard-utfluktene består av et høyere bølgepotensial og dekker færre severdigheter men med litt mer tåpelig barnlig moro.


Kajakk- og SUP-eventyr finner du på https://www.trondheimkajakk.no/en/trips/4. En spa-dag (eller kveld) på Havet

Four people in the pools at a spa in the winter surrounded by four little wooden saunas.
Noen spa-gjengere nyter Havet-bassengene. Foto: Havet.

Havet består av flere forskjellige komponenter av aktivitets- og arrangementsfasiliteter for å utgjøre ett knutepunkt for underholdning. Aktivitetsarenaen har utsikt over fjorden, som ligger i havneområdet på Nyhavna.


Ingenting er mer avslappende enn å være på vannet, ingenting bortsett fra en dag på spaet på vannet. Ark er Trondheims flytende landsby med badstuer, basseng, og selvfølgelig restaurant og bar. Å svømme i det ferske sjøvannet, etter en avgiftende og rensende badstue, er en sensasjon uten like. Denne delen av Havet tilbyr ulike pakker og medlemskap for å møte badstubehovene til både lokalbefolkning og turister.


Selv om Ark er grunn nok til å besøke, har Havet også scene og servering. Heim scene og bar er en morsom og kul atmosfære for live underholdning og sosialt samvær.


Per nå er Havet stengt, men vil åpne igjen i løpet av de neste månedene.


Kommende arrangementer på Havet:5. En oljeseremoni på Sjøbadet Trondheim

A wooden building situated on a wooden deck with white deck furniture and blue sky in the background.
Sjøbadet. Foto: Sjøbadet.

Sjøbadet er et helårs medlemsbasert sjøbad i Trondheim. Fasilitetene inkluderer et flerletasjers stupetårn inn i fjorden. Badehuset har en spesiell utsikt over solnedgangen på fjorden med utsikt mot Munkholmen.


Sjøbadet har offentlig bade- og badstueanlegg. Sjøbadet er åpent for publikum, i sommerhalvåret, hver siste helg i måneden og også på godværsdager. For Sjøbadet refererer godværsdag til alle soldager eller dager med temperatur over 15 grader og uten regn.


En Aufgusseremoni på Sjøbadet innebærer å helle vann og en blanding av eteriske oljer på de varme steinene i badstuen. Dampen som stiger opp fra steinene skaper en aromatisk atmosfære og ulike positive effekter på kroppen avhengig av oljen. Hele oljeseremonien varer i omtrent 5 til 15 minutter og kan være veldig revitaliserende.6. Matopplevelser med fjordutsikt

The buildings of Trondheim lit up at twilight with the Trondheim fjord in the background in the winter.
Rockheims panoramarestaurant. Foto: Rockheim.

Det er ingenting som er som å nyte et deilig måltid ved sjøen. Den salte brisen på huden din legger til smakspaletten til opplevelsen. Og hvis du er inne, kan utsikten legge til et hyggelig, beroligende, men spennende element til et måltid.


Beste Fjord-side dining i Trondheim:

  • Rockheim – Rockheim er museet for populær norsk musikk fra 1950-tallet og til i dag. Museumsrestauranten i femte etasje har panoramautsikt over fjorden fra en stor uteterrasse.

  • Clarion Hotell Trondheim – I tillegg til et av byens beste hotellopplevelser, har Clarion hotell bar, restaurant, innendørs- og utendørsbassenger og spafasiliteter. Restauranten Kitchen & Table gir fullt utbytte av fjorden med dramatisk havutsikt, både innendørs og utendørs.

  • Ladekaia – Denne restauranten fremkaller en følelse av norsk nostalgi med et uformelt kystpreg og et godt lokalt måltid. Restauranten er kjent for sin upåklagelige utsikt og hyggelige atmosfære.

Comentarios


bottom of page