top of page

The List's STORE student guideStudenter er noen av de heldigste i Trondheim. NTNUs omfang og viktighet for byen sørger for at det er tonnevis av aktiviteter og kule ting for studenter å sjekke ut. Det kan likevel være vanskelig å finne ut hva byen har å by på, når man kommer hit for første gang. Derfor har vi satt sammen denne student guiden for å gjøre det litt lettere.


Vi får ikke alt det utrolige som er der ute med i en artikkel, men vi vil dekke de viktigste kategoriene — studentforeninger, tjenester, og hvor man kan dra ut — for å hjelpe deg til å komme i gang. Følg med på våre Instagram stories, da vi ukentlig poster hva som skjer hver helg. Men først la oss komme i riktig mindset før vi tar et dypdykk i hva Trondheim har å tilby.


Tips for integrasjon

For det første er det å begynne på universitet en transformativ tid i ens liv, og det å flytte til en ny by eller nytt land enda mer. Ting kan være annerledes enn det man er vant til hjemme, men det er bare en bra ting. For å få mest mulig ut av opplevelsen er det viktig å gå utenfor komfort-sonen. Nå har tiden kommet for å utfordre deg selv til å delta på nye ting, eller gjenbesøke gamle ting du trodde du ikke likte — gjør det meste ut av det!


Det andre man burde tenke på er å ikke være redd for å ta det første skrittet. Om det er i forelesning eller på et arrangement alltid vær åpen for å åpne deg til andre. Dette kan være så enkelt som å slå av en prat med de du sitter med i forelesning (“Hvilket studie går du?” eller “Hei, jeg heter…” Du kan komme langt med disse) eller å sette sammen en kollokviegruppe for å skape muligheter for å bli kjent med klassekameratene dine.


Med disse to punktene i bakhodet, la oss ta en kikk på The List’s student guide.


1. Studentforeninger


Som nevnt er det å prøve nye ting viktig når du er student i en ny by, og de utrolig mangfoldige foreningene er en godt sted å starte. Å bli med i en forening er den beste måten å finne likesinnede og åpne mennesker i din omgangskrets. Husk at alle som er der har blitt med i foreningen for å møte nye folk og ha det gøy, så vær selvsikker og skaff deg nye venner mens du oppdager nye interesser!


Men hvilke typer foreninger finnes? Du kan finne en komplett liste av student organisasjoner og foreninger her, men her kommer et utvalg av noen vi synes er kule.


Teknologiforeninger

 • Vortex NTNU – En studentforening som bygger selvstyrte undervannsdroner for observasjon og manipulasjon. Foreningen deltar i konkurranser mot andre marin-robotikk organisasjoner både nasjonalt og internasjonalt.

 • Fuel Fighter – Denne tekniske studentorganisasjonen på NTNU jobber med å lage verdens mest energieffektive elektriske bil. Denne organisasjonen deltar i mange internasjonale konkurranser og er åpne for studenter på alle årstrinn fra første til femte år.

 • ARK – Akademiske Radioklubb er en studentdrevet radio, som fokuserer på å eksperimentere med radio teknologi og andre lignende teknologier.


Kunst- og kulturforeninger

 • SK Camera Club – Studentenes Kameraklubb er en amatør fotografi-forening for alle nivåer og alle er velkommen. Foreningens hovedmål er å fremme kreativitet og fotografi-ferdigheter, men de har også sosiale sammenkomster, som brettspillkvelder. Det meste av informasjon er på norsk, men ikke la det stoppe deg.

 • ISFiT – Denne gruppa har ansvaret for organiseringen og styringen av verdens største internasjonale studentfestival, som har tatt sted i Trondheim siden 1990. Festivalen inkluderer workshops, debatter, kultur og mer. ISFIT er alltid på jakt etter engasjerte studenter, for ulike roller så sjekk det ut.

 • Samfundets musikkforeninger – Hvis du spiller et instrument bør du definitvt vurdere å bli med i en av musikkgjengene på Samfundet, sentrum for studentlivet i Trondheim. Mesteparten av informasjonen er på norsk, men burde være lett oversettbart med Google. De har alle mulige slags gjenger og band som er åpne for ivrige musikanter, som disco-funk gruppa Leisure Suit Lovers og storbandet S. Møller Storband.


Sportsforeninger

Det er et utrolig utvalg sporter tilgjengelig til NTNU studenter. På NTNUI kan du finne annonseringer for åpne aktiviteter i tillegg til en liste over alle tilgjengelige sporter. Det er et stort utvalg av individuelle sporter, som aikido, badminton, langrenn, tennis og lignende, i tillegg til lagsporter, som amerikansk fotball, basketball, håndball, lacrosse, og mange flere.


Det sagt, foretrekker vi i The List det ukonvensjonelle så her kommer noen forslag du kan sjekke ut:

 • Trondheim BaseballKlubb – Den offisielle baseball ligaen for voksne er ikke student-spesifikk og ønsker spillere av alle aldre, kjønn og ferdighetskapsnivåer velkommen. Lagene møtes to ganger per uke og er en morsom måte å forbedre baseball-ferdighetene, få nye venner og komme seg ut.

 • NTNUi rumpeldunk – Dette er den eldste rumpeldunk-klubben i Norge og tilbyr tre treninger i uken, i tillegg til mange sosiale begivenheter. Dette er Rumpeldunk fra Harry Potter bøkene utspillt i menneskeverdenen.

 • Trondheim Frisbeeklubb – Dette er Trondheims Ultimate Frisbee klubb. En hurtig, ingen kontakt-sport, som er litt som amerikansk fotball med en frisbee. Bare tryggere og morsommere. Et utmerket sted å utvide vennekretsen utenfor universitet, ettersom den er åpen for alle.


2. Tjenester

Denne delen høres kanskje ikke like morsom ut som de to andre (den er ikke det), men stol på oss. Denne delen er veldig nyttig for å gjøre hverdagen enklere. Så la oss starte med noen steder å kjøpe mat.


Mat!


I tillegg til alle de kjente dagligvarekjedene, som Coop, Rema 1000 og Meny, er en god måte å få tak i billige matvarer å lage seg en bruker på Too Good To Go. Appen kjemper mot sløsing av matvarer ved å koble butikker på brukere og selge unna varer, som snart er utgåtte på dato til svært redusert pris. En vinn-vinn situasjon!


Trondheim har også mange internasjonale matbutikker du kan sjekke ut om du har lyst på noe eksotisk:


Andre ting

Trondheim er en ekte studentby så alltid spør om de har studentrabatt.


Midtbyen har en bra liste av forskjellige butikker i sentrum som har studentrabatter, men det er mange flere som har rabbater, så hold et øye åpent for gode tilbud. Student Torget har også en samling av studentrabatter og Adressa, Trondheims lokalavis lagde en liste over studentrabatter i 2021, men husk at noen av disse kanskje ikke er tilgjengelige lenger.


Så har vi andre tjenester som kan være nyttige under ditt opphold i Trondheim. Dette er ikke en veldig omsluttende liste, men kan være verdt å merke seg.

 • Flytting og bo Sit, studentvelferden i Trondheim er din beste venn her. Sit transport er en av de billigste flyttebyråene for studenter og Sit Housing er til god hjelp når det kommer til å finne leiligheter.

 • Transport – Buss er essensielt for å komme seg rundt i byen så det kan være lurt å laste ned den offisielle appen fra AtB. Så kan det være lurt å laste ned noen av appene for de elektriske scooterne du ser rundt i byen. Vi anbefaler Voi og Tier, men det finnes andre. Sjekk ut Trondheim City Bike om du foretrekker en god gammeldags sykkel.

 • Leiebil – Hvis du har lyst til å ta en liten tur utenfor bykjernen, eller kanskje du vil flytte på egenhånd kan det være greit med leiebil. Rent A Wreck er et greit og billig alternativ, og hos AllWays Car Rental får du 10% studentrabatt.

 • Tannlege – Hos Oris Dental får du tannsjekk for 450,- og 10% studentrabatt på ytterligere behandling.

 • Helse – NTNU har en god oversikt over heletjenester tilgjengelig for studenter, men tannhelse er ofte utenfor det generelle helsesystemet. Da er det greit å vite at Oris Dental tilbyr tannsjekk for bare 450 NOK og 10% studentrabatt for ytterligere behandlinger


3. Steder å dra ut


Nå kommer den virkelig morsomme delen! Trondheim har flust av kule steder å henge, og her kommer et lite utvalg med steder du bør sjekke ut!


Bare for å henge

Som student har du kanskje ikke den største leiligheten, eller det største rommet. Derfor er desto enda viktigere å vite om steder i byen hvor du kan føle deg som hjemme! Noen ganger er det også nødvendig med litt avveksling, for å holde hodet klart og inspirert.


Neste gang du føler trangen til å koble av utenfor leiligheten sjekk ut noen av disse stedene:

 • Samfundet Student Centre – Samfundet er studentersamfundets hus, og denne bygningen rommer blant annet en kafé, restaurant, flere barer og oppholdsrom. Her du kan du henge med venner, eller dra på arrangementer og bli kjent med andre studenter i en uformell setting.

 • Loftet – Dette stedet er styrt av SiT og fungerer omtrentlig som en “stue” for studenter på campus.

 • ISAK centre – Er et kultursenter for unge som er interessert i både å lage og oppleve kultur. Det er tonnevis av forskjellige arrangementer på ISAK og senteret har også en kafé Coffee Annan, som er et bra sted å koble av samt møte nye folk.

 • Drivhuset – Et studentdrevet lunsj og studiested i sentrum. Her tilbys en rekke gratis arrangementer i tillegg til et sted du kan ta det med ro og kose deg.

 • Studentsenteret – SiTs oppholdsrom på NTNU Gløshaugen er åpent alle ukedager og studenter kan samles her for å spille spill eller studere.

 • Work-Work – I tillegg til å ha en start-up hub i de øvre etasjene har Work-Work en stor bar i første etasje, og en kjeller. Her tilbyr de diverse spill som shuffleboard, pinballmaskiner, og gammeldagse videospill. Du kan også velge deg et ut brettspill fra deres utvalg, eller ta med ditt eget.


Aktiviteter


Noen ganger er det ingenting som frister mer enn å gjemme seg under dyna med laptoppen og Netflix, men dypt nede vet vi alle at det er ingenting som slår den utrolige følelsen av å gå ut og dele en opplevelse med folk. Om det er å se en god film på kino, eller å få en hole-in-one i minigolf!

 • KinoNova and Prinsen er de to største kinoene i Trondheim og her har du størst sjanse for å få med deg de siste blockbuserterne. Du bestiller billetter gjennom den samme siden, men vær obs på at dobbeltsjekker om filmen du skal se går på Nova eller Prinsen.

 • Arthouse kino I Olavshallen, finner du Trondheims arthouse kino. Cinemateket viser alt fra klassikkere til nyere internasjonale utgivelser, som er litt utradisjonelle. De er som regel tekstet på engelsk, så prøv å utvid horisonten og prøv å se filmer på andre språk.

 • Teater og fremføringerRosendal Teater Er Trondheims internasjonale hus for fremføringer, teater, dans, musikk og debatt. Teateret arranger fremføringer, fester, konserter, installasjoner, filmvisning, festivaler, opphold for kunstnere, uavhengige arrangementer, i tillegg til andre sosiale arrangementer. På toppen av det hele har Rosendal Teater en kul bar man kan henge i!

 • Minigolf – Merkelig nok er ikke Trondheim Camping en camping-plass, men en morsom bar man også kan spille mini-golf i! Her handler det først og fremst om å ha det gøy, og ikke om å være best.

 • Sauna og hopping i havet Havet er et nytt kult sted hvor du kan nyte varm badstue på flytebrygge til til en god pris, for så å hoppe i den iskalde sjøen når ting begynner å bli for varmt! Havet har også en bar, et kult sted for arrangementer, samt fester med DJ-sets i helgene.


Barer

Klubbene kommer senere. Først ute er noen av våre favorittsteder man kan slå av en prat over noen drinker.

 • Mormors stue – En uvurderlig klassiker i Trondheim. Baren holder til i en gammel trebygning i sentrum, og er det perfekte stedet for studenter uansett når på dagen det måtte være. De tilbyr billig mat og kaffe, billig drikke på kveldstid og holder åpent lenge. Definitivt verdt turen.

 • Lille London og Three Lions – klassiske engelske pubber, som er perfekte for å ta seg en pint mens man tar et slag biljard.

 • Habitat – Det perfekte stedet å dra for godt brygget drikke. Habitat tilbyer et stort utvalg lokalt brygg, samt internasjonalt brygg. De lager også nydelig pizza, noe som definitivt ikke er noen ulempe.

 • Ramp – Plassert i det kjente Svartlamoen nabolaget like utenfor sentrum i retning lade. Ramp er en kul pub med en rolig atmosfære.


Ut på byen, for studenter


Har du har lyst til å gjøre mer enn å bare sitte og prate? Dette er stedene du bør dra ut for å finne andre studenter som er klare til å feste!

 • Lokal Bar-Scene – Dette er en av våre favorittsteder for å feste i Trondheim. Det er det perfekte stedet å dra ettersom det er delt inn i tre forskjellige konsepter. Alle med sin unike stemning og “party-nivå”, fra mer rolig cocktailbar til spinnvill klubbing. De har ofte konserter og DJ sets i kjelleren.

 • Tyven – Atmosfæren er elektrisk på Tyven fredager og lørdager. De har også mange kule arrangementer så pass på å holde deg oppdatert med deres event-kalender.

 • Heidi’s Bier Bar – Hva er det dårligste med Oktoberfest? At det kun er en gang årlig! Heldigvis for deg kan du nyte Oktoberfeststemning hver dag på Heidi’s. Av en eller annen grunn leier de også ut skøyter vinterstid!

 • Bar Circus – Denne rocke-baren tilbyr den billigste enheten på byen, hva mer trenger man? Alle studenter som har vært innom Trondheim har en historie å fortelle fra en vill kveld på Bar Cirkus.

 • Samfundet Student Senter – Igjen? Jepp. Samfundet er virkelig de bankende hjertet av studentlivet i Trondheim. Du kommer til å ha mange morsomme (og veldig sene) kvelder her!


Spise ute


Vi vet alle hvor hardt studentlivet kan være. Særlig når det kommer å lage mat og holde seg på budsjett… likevel er det en bra ting å unne seg noe godt en gang i blant. Derfor har vi prøvd å samle noen deals og plasser hvor man hvertfall kan få litt billigere mat slik at du kan unne deg noe godt litt oftere. ;)


Good deals

 • Så mye du kan spise-buffeterEgon, som har flere restauranter rundt i Trondheim tilbyr en pizza-buffet hvor du kan spise så mye pizza og salat du vil. Den er tilgjengelig frem til 18.00 alle dager untatt søndag og mandag, da den er tilgjengelig hele dagen! Så har vi Sabrura sticks & sushi, som er en kjede også med mange restauranter i byen. Her kan du spise så mye sushi ++ du vil hver dag. Buffeten koster 199 NOK i lunsj-tider og 239 NOK etter 13.00 og i helgene.

 • Deilige mandagstilbud – Hver mandag mellom 16.00 og 18.15 tilbyr en haug av restaurants in the city centre offer dinner for just 150 NOK. Tilbudet kalles “Endelig mandag” og hver uke postes mandagsmenyen i deres Facebook group med ukas tilbud.

 • Takeaway dealsBackstube er en veldig kul bakerikjede som fokuserer på bærekraft. For å kjempe mot matsvinn selger de omtrent alle produkter til 50% avslag de siste 30 minuttene de er åpne. Så har vi Petter’s Pizza, en klassisk valg for sultne studenter på grunn av deres fantastiske takeaway tilbud. Stor pizza til bare 139 NOK!


Nattmat

Etter en lang kveld på byen er det ingenting som er bedre en å sette tenna i en saftig midnatts-snack. Her er av stedene i sentrum, som holder opp til langt på natt.

 • Kebab, falafel, og andre ting Mir Kebab holder åpent til 03.00 hver dag untatt søndager og mandager, da de holder åpent til midnatt. Star Kebab & Grill holder derimot åpent til 03.00 hver dag og nærliggende Golden Kebab gjør også det, bortsett fra at de er åpne enda lengre på fredager og lørdager. Istanbul Döner Chef er også åpne til 03.15 torsdager og lørdager. Så har vi Barbequez, som er litt vanskelig å plassere kulinarisk, men de har pizza, burger og salat og åpent til 03.30 torsdager og søndager.

 • Burgere og slikt Superhero burger er en lokal burgersjappe med tonnevis av gode studenttilbud. Restauranten deres i Olav Tryggvasons gate er åpen til 03.30 på torsdager, fredager og lørdager. Burger King i samme gate er åpen til 03.00 hver dag og den ved Torvet er åpen til 03.00 på fredager og 04.00 på lørdager. Den nærliggende McDonaldsen på Trondheim Torg er også åpen til 04.00 på fredager og lørdager. Sesam burger i samme bygning som Samfundet holder også åpent sent, til 03.00 på fredager lørdager.


Det er så mye mer å oppdage!

Som vi nevnte i begynnelsen av denne artikkelen hadde vi ikke sjans til å få plass til alt Trondheim har å by på i en guide — Men forhåpentligvis er dette et godt sted å begynne.


Det er alltid noe for foregår i Trondheim om det er quiz-kvelder, konserter, eller rare kunst-fremføringer. Følg med på våre Instagram stories og besøk nettsiden vår for å oppdage nye ting om og i regionen!bottom of page