top of page

Verdt å vite om Trondheim by Boat

Updated: Jun 17, 2022

Finn ut hvordan det føles med en båttur på Trondheimsfjorden med Trondheim by Boats egen gründer og daglig leder, Amanda Hausken.


En båttur på fjorden gir en panoramautsikt over Trondheim i sin helhet, med alle byens farger og innhold. Å komme seg vekk av byen og ut i den friske sjøluften kan være utfordrende og fjordens tilstedeværelse i byen kan lett glemmes, men dette kan overvinnes ved hjelp av Trondheim by Boat.Hvordan Trondheim by Boat oppstod

Amanda Hausken, kvinnen bak selskapet, startet Trondheim by Boat i 2019 da hun jobbet innen reiselivet i byen og hadde hørt gjentatte forespørsler om båtturer. På det tidspunktet hadde hun allerede jobbet i servicebransjen og reiseliv i flere år, siden hennes første jobb som 15-åring.


Amanda Hausken sitting cross-legged on top of her Åfjord boat.
Amanda Hausken sitter på taket av Åfjordbåten sin. Foto: Patrick Webb.

Ved å gjøre denne overgangen fra ansatt til daglig leder i eget selskap, er Amanda i stand til å "gjøre noe mer autentisk og personlig". Denne tilpasningen i Amandas vilje og bakgrunn fra seiling, som kommer fra generasjoner av sjømenn og arver en kjærlighet til vann, er virkelig det som gjorde Trondheim by Boat mulig.
Ulike båtturer og utflukter

Trondheim by Boat tilbyr båtturer på Nidelva og Trondheimsfjorden, hver dag hele året. De guider deg gjennom eventyr fra å jage nordlyset om vinteren til å jage den gylne horisonten ved midtsommersolnedgangen sent på kvelden. Opplevelsene som tilbys er fylt med norsk kultur og er en fin måte å bli kjent med Trondheim på, enten du er ny i Trondheim eller ikke.


Så vi seiler inn i solnedgangen. Vi drar på fisketur. Vi skaper en møteplass for mennesker som kommer fra hele verden, som plutselig befinner seg i samme båt og seiler den samme reisen. Folk begynner å snakke og de kan virkelig koble sammen

"Vi seiler inn i solnedgangen. Vi drar på fisketur. Vi skaper en møteplass for mennesker som kommer fra hele verden, som plutselig befinner seg i samme båt og seiler den samme reisen. Folk begynner å snakke og de kan virkelig bli kjent."

– Amanda Hausken, Trondheim by Boat


Matopplevelser

Nå, bare 24 år gammel, fortsetter Amanda å fornye seg og komme fram til innovative måter å utforske Trondheim med båt på, blant annet i samarbeid med lokale restauranter og museer for å skape en unik opplevelse. Trønderturen bringer deg rett fra båten til en partnerrestaurant, etter et eventyr på vannet.


"De fleste går bare ut og spiser middag, noe som er fint. Men å koble det til en opplevelse, og på en av våre båtturer, vil det bli minneverdig. Det vil være en begivenhet som folk vil snakke om mange år senere."

– Amanda Hausken, Trondheim by Boat


Fisketurer

Den skjulte perlen til Trondheim by Boat er fisketurene, som består av grupper på opptil 8 personer omtrent, for en mer intim tur. Disse turene anbefales for lokalbefolkningen, familier eller alle som leter etter en mer personlig, avslappende "ikke jordnær, men vannær" type moro. Båten, utstyret og en guide følger med, og du får til og med ta med deg det du fanger hjem i pakket fileter.Åfjordsbåter og historien

Seilbåter har en omfattende historisk verdi for Norge og Trondheim. Hvilken bedre måte å utforske Trondheimsfjorden på enn med den typen båt som er brukt gjennom Norgeshistorien på de samme farvannene?


Trondheim by Boat bruker en tradisjonell Åfjordsbåt, i den nylig UNESCO-beskyttede klinker-stilen, for å levere en autentisk norsk reise- og utforskningsmåte. Båten heter Frøya, etter den norrøne gudinnen for kjærlighet, fruktbarhet, kamp og død; det betyr guddommelig feminin styrke som er representativ for selskapets team av hovedsakelig kvinnelige skippere.


Amanda Hausken and a couple of the skippers on her team standing in the Åfjord boat. Black and white image.
Amanda Hausken og et par av skipperne hennes ombord i Åfjordbåten Frøya.Bærekraft

Bærekraft og verdsetting av hav og natur er hovedmotivatoren for Trondheim by Boat. Alle turer streber etter harmoni med naturen og fisket er ikke bare for opplevelsen, men også som en kilde til mat, det er ingen sløsing med ressurser. Moroa er sånn sett tett knyttet sammen med bærekraftig praksis i Trondheim by Boats turer!

Comentarios


bottom of page